ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ.

Αποθέωση της ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ στην Αθήνα!(Σεβασμός στην ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ).

"Πάντα με γοήτευε η προσωπικότητα της, η ζωή της, ακόμα και ο θάνατος της. Όπως πολλές από τις ηρωίδες της όπερας που δημιούργησε επί σκηνής, έτσι και η ίδια πέθανε από αγάπη. Πέθανε από μια ραγισμένη καρδιά"έχει πει η ιέρεια της Performance Μαρίνα Αμπράμοβιτς για την Μαρία Κάλλας

Εχθές το βράδυ, η σπουδαία εικαστικός και Performer "πέθανε 7 φορές" μπροστά στο κοινό σε μια συγκλονιστική παράσταση στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κεντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η διεθνούς φήμης Performer μάγεψε το αθηναϊκό κοινό με την παράσταση της για την ζωή και της τέχνη της Μαρίας Κάλλας.

Σε επτά μικρού μήκους ταινίες και μαζί με τον Ουίλλεμ Νταφόε , η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα πεθάνει 7 φορές, και στο τέλος της παράστασης με τον αληθινό θάνατο της Μαρίας Κάλλας στο Παρίσι το 1977, θα βρεθεί επάνω στην σκηνή παίζοντας τον εαυτό της. 

Με απόλυτο σεβασμό, άψογη αισθητική και με το δικό της προσωπικό στίγμα έφτιαξε μια παράσταση που σίγουρα όσοι είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε εχθές το βράδυ, θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Στο υπέροχο αυτό project εκτός από τις γνωστές άριες από όπερες των Μπελλίνι, ΜπιζέΝτονιτσέ-τιΠουτσίνιΒέρντι, ο συνθέτης Μάρκο Νικοντίεβιτς συνέθεσε πρωτότυπη μουσική, αναδεικνύοντας μέσα από αυτήν το πώς η άνευ όρων αγάπη της Κάλλας για την τέχνη της δεν της επέτρεψε ποτέ τον διαχωρισμό μεταξύ του προσώπου που ήταν επί σκηνής και του προσώπου που ήταν στην πραγματική ζωή.

Την παράσταση της σπουδαίας Σέρβας Perfomer παρακολούθησε από την πρώτη σειρά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον Καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη καθώς και η Αγνή Μπάλτσα με τον σύζυγο της, βαρύτονο Gunter Missenhard.

Στην παράσταση συμμετείχαν και οι υψίφωνοι της ΕΛΣ Ελένη Καλένος, Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Μαριλένα Στριφτόμπολα και Άννα Στυλιανάκη, οι όποιες συνετέλεσαν στο μαγικό αποτέλεσμα της παράστασης.

Γιάννης Γούνας 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρίν την παράσταση.

Στον μαγευτικό χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

"Στα νεανικά μου χρόνια, όταν ερχόμουν στην Ελλάδα, στις ταβέρνες όλοι με κερνούσαν ποτά γιατί έμοιαζα με τη Μαρία. Ήταν τοξότης όπως και εγώ, είχαμε και οι δύο πολύ δύσκολες μητέρες και διέθετε αυτό το μείγμα απίστευτης δύναμης και ευαλωτότητας, ευθραστότητας. Είναι πολύ κοντά μου όλο αυτό. Και μην ξεχνάτε ότι πέθανε απο έρωτα. Δεν ήθελε να ζήσει όταν την άφησε ο Ωνάσης. Και εγώ σχεδόν πέθανα απο έρωτα, όμως με έσωσε η δουλειά μου. Στην περίπτωση της Μαρίας Κάλλας, η όπερα δεν την έσωσε. Αισθάνομαι ότι πρέπει να της αποδώσω αυτόν τον φόρο τιμής". ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ/Στο περιοδικό Blue της Aegean.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. "Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας" της Μαρίνας Αμπράμοβιτς.

ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

" Τα παιδιά είναι επιβραδυντικός παράγοντας για τις γυναίκες στον χώρο της τέχνης...Έκανα 3 αποβολές, γιατί ήμουν σίγουρη ότι τα παιδιά θα ήταν μια καταστροφή για την δουλειά μου. Ένας άνθρωπος έχει περιορισμένη ενέργεια στο σώμα, και (αν έκανα παιδιά) θα έπρεπε να τη μοιράσω...

Κατά την γνώμη μου, αυτός είναι και ο λόγος που οι γυναίκες δεν είναι τόσο επιτυχημένες όσο οι άνδρες στον κόσμο της τέχνης. Υπάρχει αφθονία ταλαντούχων γυναικών. Γιατί οι άνδρες αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις; Είναι απλό...Αγάπη, οικογένεια, παιδιά...Μια γυναίκα δεν θέλει να θυσιάσει όλα αυτά."

➡️Από συνέντευξη της Μαρίνας Αμπράμοβιτς στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Περιμένοντας την έναρξη της παράστασης.

"Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας". Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

"Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας". Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ.

🔴"Με όλα αυτά τα γραπτά μηνύματα, tweets, Instagrams, οι νέοι δεν μιλούν ο ένας στον άλλο. Όλα τα ραντεβού είναι online, μέσω υπολογιστών. Έχουν ήδη αποξενώσει τα ανθρώπινα όντα".

🔴"Νομίζω ότι ο ιός τελικά θα τερματιστεί, όπως κάθε ιός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εάν απομακρυνθεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ξανά τα ίδια προβλήματα και λάθη; Ή μήπως ο ιός θα αλλάξει την αντίληψη μας; Ελπίζω πραγματικά ότι θα αλλάξει και θα κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η φύση και η ανθρώπινη επαφή"

➡️Από συνέντευξη της Μαρίνας Αμπράμοβιτς στο Dazed

 

"Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας". Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

"Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας". Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

"Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας" Μαρίνα Αμπράμοβιτς/Ταυτότητα Παράστασης.

🔴Το οπερετικό project της Μαρίνας Αμπράμοβιτς για την απόλυτη ντίβα Μαρία Κάλλας αποτελεί μια διεθνή συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας(Μόναχο), τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου και την Εθνική Όπερα των Παρισίων.

Σύνθεση: Μάρκο Νικοντίεβιτς/Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

Σκηνοθεσία-Σκηνικό: Μαρίνα Αμπράμοβιτς 

Συν-σκηνοθέτιδα: Λένσυ Πάιζινγκερ 

Μουσική διεύθυνση: Γιοέλ Γκαμζού 

Βίντεο: Ναμπίλ Ελντερκίν 

Σενάριο: Πέττερ Σκάβλαν/Μαρίνα Αμπράμοβιτς 

Οπτικά εφέ: Μάρκο Μπραμπίλλα 

Κοστούμια: Ρικκάρντο Τίσι 

Συνεργάτιδα σκηνογράφος: Άννα Σαιτλ 

Φωτισμοί: Ουρς Σαίνεμπαουμ 

Δραματουργία: Μπένεντικτ Στάμπφλι

Ερμηνεία: Μαρίνα Αμπράμοβιτς 

Ηθοποιός: Ουίλλεμ Νταφόε 

🔴Συμμετέχουν επί σκηνής οι μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Άννα Στυλιανάκη κ.α

 

➡️Τιμές εισιτηρίων: 15,20,35,40,55,65,70,100€.

Περιορισμένης ορατότητας: 10€.

➡️Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ(21030885700/καθημερινά 09.00-21.00), στην ticketservices.gr και στα καταστήματα Public

➡️24,25,26,28,29 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας.

 

Το κοινό αποθέωσε την Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

"Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας". Μαρίνα Αμπράμοβιτς...Από την χθεσινή πρεμιέρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μαρίνα Αμπράμοβιτς...Βαθιά υπόκλιση.